DUNAVARSÁNYI
PLÉBÁNIA


Templomok:
Kisvarsány, Kossuth u. 25.
Nagyvarsány, Templom u.
Délegyháza, Szabadság tér 75.
HÍREK PROGRAMOK MISEREND KÉPTÁR KÖZÖSSÉGEK KAPCSOLAT
NAPI EVANGÉLIUM
2022. május 26.
csütörtök

Fülöp és Evelin névnap
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: "Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)" Tanítványai erre így tanakodtak: "Mit akar mondani ezzel: Még egy kis idő és már nem lát...

HÍREK


Elhunyt Dr. Gróf Bethlen István, Világi Elnökünk.
2018. szeptember 29.

Szeptember 21-én, pénteken helyeztük örök nyugalomba Dr. Gróf Bethlen Istvánt, akit életének 73. évében szólított magához az Úr. A jelentős számú gyászolók - barátok, tisztelők, ismerősök - mellett Országgyűlésünk képviseletében lerótta kegyeletét dr. Rétvári Bence államtitkár valamint Bóna Zoltán Országgyűlési Képviselőnk. A temetési szertartást celebrálta dr. Várszegi Asztrik püspök, bencés szerzetes, pannonhalmi főapát. Kis R. Sándor főtisztelendő atya, Dunavarsány katolikus egyházkerületének plébánosa koncelebrálásával ( együtt misézésével ) nem csak magán a temetési szertartáson, hanem az azt követő gyászmisén is, amely a Farkasréti Mindenszentek Plébánia templomában - a temetést követően - lett megtartva. Nyugodj István békében. Emlékedet megőrizzük.

BEMUTATKOZÁS
A Dunavarsányi Római Katolikus Egyházközség a Váci Egyházmegye Püspökségéhez tartozik, ezen belül a Dabasi Esperesi Kerülethez.
IMA, HITTAN, LELKISÉG
Hitünk megnyilatkozásai…
ANYAKÖNYVI HÍREK
Keresztelés, házasságkötés, temetés.