DUNAVARSÁNYI
PLÉBÁNIA


Templomok:
Kisvarsány, Kossuth u. 25.
Nagyvarsány, Templom u.
Délegyháza, Szabadság tér 75.
HÍREK PROGRAMOK MISEREND KÉPTÁR KÖZÖSSÉGEK KAPCSOLAT
NAPI EVANGÉLIUM
2022. május 26.
csütörtök

Fülöp és Evelin névnap
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: "Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)" Tanítványai erre így tanakodtak: "Mit akar mondani ezzel: Még egy kis idő és már nem lát...

HÍREK


Az Eucharisztikus Kongresszuson voltunk
2021. szeptember 14.

Nemzetközi Eucharisztikus KongresszusBudapesten 2021. szeptember 5-12.
1938 után újra Magyarországon tartották meg az EucharisztikusKongresszust, amelyre szerte a világból érkeztek vendégek, hogyegyütt ünnepeljenek velünk. Hálát adtunk a megtört kenyérbenköztünk lévő Jézus szeretetéért. Együtt imádkoztunk testvériközösségben hazánkért és hitünkben való megmaradásunkért. Hétközben különböző előadások, tanúságtételek és kulturális programokvoltak. Szombaton családi napra került sor a Margitszigeten, majdgyertyás körmenet indult a Kossuth térről a szentmise után.

Vasárnap délelőtt a záró szentmisét Ferenc pápa mutatta be majdszázezer ember előtt a Hősök teréről.Dunavarsány két templomi közösségéből és Délegyházáról negyvenenvettünk részt a zárómisén. Mindannyiunknak nagy élmény volt azegyüttlét és a közös szentáldozás. Hitünkben megerősítő volt azünnepi alkalom közösségi ereje.

Ferenc pápa köszöntőjében mondta: „Köszönöm a nagy magyarkeresztény családnak, amelyet szeretnék magamhoz ölelni különbözőrítusaival, történelmével, a katolikus és más felekezetekhez tartozótestvérekkel, akik valamennyien a teljes egység irányába haladunk.”

Fazekas Gábor diakónus

BEMUTATKOZÁS
A Dunavarsányi Római Katolikus Egyházközség a Váci Egyházmegye Püspökségéhez tartozik, ezen belül a Dabasi Esperesi Kerülethez.
IMA, HITTAN, LELKISÉG
Hitünk megnyilatkozásai…
ANYAKÖNYVI HÍREK
Keresztelés, házasságkötés, temetés.